Μπιφτέκια τόνου

Ζουμερά μπιφτέκια τόνου, που είναι έτοιμα σε λιγότερο από 20 λεπτά στο σύνολο και τρως γρήγορα κι εύκολα κάτι πεντανόστιμο! 

Ξεκινάς βάζοντας στο τηγάνι 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια. Αλατοπιπερώνεις και τα βάζεις στο μπολ που θα ζυμώσεις τα μπιφτέκια σου. Εκεί θα βάλεις 2 κονσέρβες τόνο σε νερό καλά στραγγισμένο, 2 κουτ.σ. μουστάρδα, χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού, 2-3 κουτ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 καρότο τριμμένο και 2 κουτ.σ. καλαμπόκι. Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά και προσθέτεις 8 κουτ.σ. βρώμη που την έχεις αλέσει προηγουμένως στο multi. Φυσικά μπορείς να προσαρμόσεις τα υλικά στις δικές σου προτιμήσεις αφαιρώντας κάποιο ή προσθέτοντας κάτι ακόμα, όπως ψιλοκομμένη ελιά, κάππαρη ή ένα φιλέτο αντσούγια ψιλοκομμένο που δίνει μεγαλύτερη ένταση στη γεύση. 

Ζυμώνεις και ιδανικά αφήνεις τη ζύμη για 10 λεπτά για να απορροφήσει τα υγρά η βρώμη και να είναι πιο εύκολο να τα διαχειριστείς στο ψήσιμο. Πλάθεις 4 μεγάλα μπιφτέκια ή 8 μικρότερα και τα ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι που έχεις αλείψει ελαφρά ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία να πάρουν χρώμα. Εναλλακτικά τα βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στους 200 βαθμούς στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρωματάκι. 

Σερβίρεις τα μπιφτέκια τόνου με τη σαλάτα που προτιμάς, όμως μπορείς να δημιουργήσεις μ' αυτά και λαχταριστά μπέργκερς ψαριού βάζοντας τα σε ψωμάκια για μπέργκερ με την πανεύκολη ζύμη 2 υλικών που θα βρείς εδώ μαζί με ροδέλες ντομάτας, μαρούλι και λίγη σως γιαουρτιού που θα βρείς εδώ ή τη νηστίσιμη μαγιονέζα που θα βρείς εδώ  

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια