Χτυπάς στο multi ή με το ραβδομπλέντερ 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα σόγιας με το
χυμό 1 λεμονιού, 1 κουταλάκι ξύδι λευκό ή μηλόξυδο, λίγο αλάτι και 1
κουταλιά μουστάρδα για λίγο. Προσθέτεις σιγά σιγά 1/2 κούπα λάδι - εγώ έβαλα
ελαιόλαδο αλλά αν σου φαίνεται βαριά η μυρωδιά του βάλε ηλιέλαιο. Χτυπάς
3-4 λεπτά και προσθέτεις άλλο 1/4 κούπας λάδι. Συνεχίζεις το χτύπημα
λίγο ακόμα μέχρι να πήξει το μείγμα κι έχεις μαγιονέζα μια νηστίσιμη μαγιονέζα για
τις σαλάτες σου, τα σάντουιτς ή για να συνοδέψεις τα ορεκτικά σου!
Δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά από
την κανονική μαγιονέζα! Διατηρείται στο ψυγείο σίγουρα 2-3 ημέρες, αλλά
όχι παραπάνω οπότε μη φτιάξεις μεγάλη ποσότητα. Είναι τόσο εύκολη που μπορείς να φτιάχνεις κάθε φορά την ποσότητα που χρειάζεσαι.
Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γάλα εβαπορέ, ακόμα και με χαμηλά λιπαρά,
απλώς γίνεται λίγο πιο αραιή. Αν την αφήσεις για λίγη ώρα στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσεις αρχίζει και πήζει.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια