Μπισκότα κανέλας με ελαιόλαδο για τα καφέδες και τα τσαγάκια του χειμώνα!
Αν θες κι εσύ να τα φτιάξεις χτυπάς λίγο με το σύρμα 1 κούπα ελαιόλαδο με 1 κούπα ζάχαρη. Μετά σε 1 κούπα χυμό πορτοκάλι βάζεις 1 κουταλάκι σόδα κι ανακατεύεις πάνω από το μπολ γιατί θα φουσκώσει. Προσθέτεις 1 1/2 - 2 κουταλάκια κανέλα, ξύσμα 1 πορτοκαλιού και τέλος περίπου 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι γ.ο.χ + 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ. Είναι η γνωστή ποσότητα "όσο πάρει" οπότε δεν το βάζεις όλο από την αρχη. Ζυμώνεις λίγο όλα μαζί, αλλά όχι πολύ γιατί σφίγγει η ζύμη και δε γίνονται αφράτα. Πλάθεις μπαλάκια και τα βουτάς σε ένα μείγμα καστανής ζάχαρης με λίγη κανέλα. Ψήνεις στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά. Μην πιάσεις το ταψί χωρίς γάντι!!!! Όχι εγώ, μια φίλη μου!
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια