Για το μοσχομυριστό αυτό κέικ που η γεύση του θυμίζει τα αγαπημένα μας cinnamon rolls, θα φτιάξουμε δύο μείγματα που θα τα ενώσουμε στο ταψάκι που θα το ψήσουμε.
Για το πρώτο μείγμα χτυπάς 2 αυγά με 100 γρ. καστανή ζάχαρη και προσθέτεις 350 ml γάλα, 75 γραμ. βούτυρο που έχεις λιώσει και το έχεις αφήσει να πέσει η θερμοκρασία του, 1 κ.γλ. υγρή βανίλια και 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 φακ. μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύεις καλά και βάζεις το μείγμα σε ένα ταψάκι 20Χ30 που έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει.
Για το δεύτερο μείγμα θα ανακατέψεις 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο που έχεις αφήσει κι αυτό να πέσει η θερμοκρασία του με 100 γραμ. καστανή ζάχαρη, 2 κουτ.σ. κανέλα κοφτές και 2 κουτ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Βάζεις κουταλιές το μείγμα κανέλας πάνω από το λευκό μείγμα και με ένα ξυλάκι ανακατεύεις κυκλικά και δημιουργείς "cinnamon rolls".
Ψήνεις για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και αφήνεις το κέικ να κρυώσει εντελώς.Ανακατεύεις 100 γραμ. τυρί κρέμα με 30 γραμ. άχνη κοσκινισμένη, 3 κου.σ. γάλα και 2-3 σταγόνες υγρή βανίλια. Απλώνεις το γλάσο πάνω από το κέικ.
Διατηρείς το κέικ στο ψυγείο ή μπορείς να έχεις το γλάσο στο ψυγείο κ να γαρνίρεις το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, όταν τα κόβεις.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!





0 Σχόλια