Η κρεατόσουπα είναι το πρώτο ολοκληρωμένο γεύμα που δοκιμάσαμε σχεδόν όλοι στη ζωή μας κι έτσι είναι κι ένα από τα πιό κόμφορτ φουντ, που λέμε στο χωριό μου! Ένα από τα αγαπημένα πιάτα μόλις κρυώσει λίγο ο καιρός και φάρμακο για τις ιώσεις του χειμώνα.
Αφού βράσει το κρέας, βάζεις μέσα στην κατσαρόλα 3-4 καρότα, 2 μικρά κρεμμύδια, αρκετό σέλινο και 2 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά ακόμα βράσιμο. Μόλις είναι έτοιμα και τα λαχανικά τα αφαιρείς όλα από το ζωμό, συμπληρώνεις λίγο ζεστό νερό για να είναι περίπου 1 λίτρο και αλατοπιπερώνεις λίγο ακόμα. Βράζεις στο ζωμό 200 γραμ. ψιλό ζυμαρικό, όπως κριθαράκι ή αστεράκι και στο τέλος στύβεις μέσα στη σούπα 1 λεμόνι. Σερβίρεις τη σούπα ζεστή μαζί με το κρέας και τα λαχανικά ή αν προτιμάς βάζεις σε μια μεγάλη πιατέλα το κρέας και τα λαχανικά ξεχωριστά από τη σούπα.



0 Σχόλια