Κρεατόσουπα κοκκινιστή

Η κρεατόσουπα είναι το πρώτο ολοκληρωμένο γεύμα που δοκιμάσαμε σχεδόν όλοι στη ζωή μας κι έτσι είναι κι ένα από τα πιό κόμφορτ φουντ, που λέμε στο χωριό μου! Ένα από τα αγαπημένα πιάτα μόλις κρυώσει λίγο ο καιρός και φάρμακο για τις ιώσεις του χειμώνα. 

Παίρνεις 1 - 1 1/2 κιλό μοσχάρι σε μεγάλες μερίδες, ιδανικά να έχει και κόκκαλο γιατί δίνει απίστευτη γεύση στη σούπα. Εγώ προτιμώ το οσομπούκο ή ποντίκι αν δε θέλω να έχει το κόκκαλο του. Βάζεις το κρέας σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να το σκεπάζει. Ξαφρίζεις τον πηχτό αφρό που θα δημιουργηθεί στην αρχή, προσθέτεις στην κατσαρόλα 3-4 κουτ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1-2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες, μερικά κλωνάρια σέλινο ή σέλερι και βράζεις το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά, περίπου 1 ώρα για κάθε κιλό κρέας. 

Αφού βράσει το κρέας, βάζεις μέσα στην κατσαρόλα 3-4 καρότα, 2 μικρά κρεμμύδια, αρκετό σέλινο και 2 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά ακόμα βράσιμο. Μόλις είναι έτοιμα και τα λαχανικά τα αφαιρείς όλα από το ζωμό, συμπληρώνεις λίγο ζεστό νερό για να είναι περίπου 1 λίτρο και αλατοπιπερώνεις λίγο ακόμα. Βράζεις στο ζωμό 200 γραμ. ψιλό ζυμαρικό, όπως κριθαράκι ή αστεράκι και στο τέλος στύβεις μέσα στη σούπα 1 λεμόνι. Σερβίρεις τη σούπα ζεστή μαζί με το κρέας και τα λαχανικά ή αν προτιμάς βάζεις σε μια μεγάλη πιατέλα το κρέας και τα λαχανικά ξεχωριστά από τη σούπα.  

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια