Ένα φαγητό που χρειάζεται το χρόνο του για να μαλακώσει και να γίνει λουκουμάκι αλλά σε αποζημιώνει όταν δοκιμάσεις την πρώτη μπουκιά! Μπορεί να σερβιριστεί σε ένα γιορτινό τραπέζι αλλά και σε ένα Κυριακάτικο γεύμα με την οικογένεια που υπάρχει λίγο περισσότερος χρόνος να διαθέσεις για το μαγείρεμα του.
Παίρνεις 2 χοιρινά κότσια, βάρους περίπου 1 κιλού το ένα με το κόκαλο και το δέρμα, που θα σου δώσουν περίπου 4 μερίδες κρέας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνεις μερικές τρυπούλες για να μπεί και εσωτερικά η σάλτσα που θα τα περιχύσεις. Ανακατεύεις 2 κουτ.σ. μουστάρδα με 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη. Αλείφεις τα κότσια καλά με τη σάλτσα και τυλίγεις το κάθε κότσι ξεχωριστά σε λαδόκολλα. Αν σου περισσέψει σάλτσα την κρατάς στην άκρη. Τα βάζεις σε ένα ταψί με νερό, πάνω σε σχάρα και ψήνεις για περίπου 2 ώρες στους 180 βαθμούς στον αέρα, προσέχοντας να υπάρχει πάντα νερό στο ταψί.Μετά από τις 2 ώρες ανοίγεις τις λαδόκολλες και ψήνεις 30 λεπτά ακόμα γυρίζοντας τα κότσια αν χρειάζεται για να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές, αλείφοντας τα με τη σαλτσούλα που έχει δημιουργηθεί μέσα στη λαδόκολλα.
Καθαρίζεις 1 1/2 κιλό πατάτες και τις κόβεις σε κομμάτια. Ανακατεύεις 1 κουτ.σ. μουστάρδα, 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και χυμό 1 λεμονιού. Αν σου έχει περισσέψει σαλτσούλα από πριν την ανακατεύεις κι αυτή και περιχύνεις τις πατάτες. Βγάζεις τα κότσια από τις λαδόκολλες, βάζεις στο ταψί τα υγρά που έχει βγάλει το κρέας, τις πατάτες και από πάνω τα κότσια. Ψήνεις περίπου 40 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν και οι πατάτες.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια