Ένα φαγάκι πλούσιο σε γεύση χωρίς να σε βαραίνει και αν επιλέξεις να το φτιάξεις με τυριά χαμηλών λιπαρών γίνεται ακόμα πιο ελαφρύ. Επιπλέον είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις που σε 15 λεπτά το έχεις βάλει στο φούρνο και σε μισή ώρα το αργότερο το απολαμβάνεις στο πιάτο σου! Είναι το ίδιο νόστιμο όσο είναι ζεστό, όσο και στο ταπεράκι για να το πάρεις μαζί σου!
Βράζεις 500 γρ. πένες για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας τους και παράλληλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις 500 γρ. σπανάκι, 1 ματσάκι άνηθο, 1 ξερό κρεμμύδι και 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, όλα ψιλοκομμένα, στην αρχή με ελάχιστο νεράκι, μέχρι ν' αρχίσουν να βγάζουν τα δικά τους υγρά και να μαραίνονται. Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις 1/4 κούπας ελαιόλαδο. Αφήνεις να μαραθούν καλά για 3-4 λεπτά και αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία. Αφήνεις να κρυώσει το μείγμα και ανακατεύεις μέσα σε χοντρά τρίμματα 200 γρ. φέτα. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και κάποιο άλλο λευκό τυρί όπως αγελαδινό λευκό τυρί ή ανθότυρο ή να βάλεις λίγο απ' όλα. Προσθέτεις 200 γρ. τυρί κρέμα, 1 αυγό που έχεις χτυπήσει με 1/2 κούπα γάλα και 2-3 κουτ.σ. τριμμένο τυρί όπως πεκορίνο, γραβιέρα ή κάποιο άλλο που προτιμάς. Στραγγίζεις τις πένες και τις ανακατεύεις με το μείγμα.
Μεταφέρεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο πυρέξ ή σ' ένα ταψί 30Χ40 εκ. που έχεις λαδώσει ελαφρά. Χτυπάς 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό με 1 αυγό και 1 κούπα γάλα, περιχύνεις το φαγητό και πασπαλίζεις με 50 γραμ. τριμμένο τυρί για να κάνει μια ωραία κρούστα.
Ψήνεις στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρά και σερβίρεις με μια κουτάλα ή αφήνεις να κρυώσει περισσότερο και κόβεις κομμάτια όπως το παστίτσιο.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια