Η πιο αφράτη ομελέτα μόνο με αυγά, χωρίς κανένα άλλο υλικό

Μερικές φορές μια μικρή αλλαγή στον τρόπο που παρασκευάζουμε ένα πιάτο που τρώμε συχνά, κάνει μεγάλη διαφορά! Έτσι και σ' αυτή την ομελέτα που αν τη φτιάξεις όπως σου πω θα καταλάβεις πόσο πιο αφράτη βγαίνει σε σχέση με το πώς την έφτιαχνες μέχρι τώρα.

Αρχικά παίρνεις 2 αυγά ή περισσότερα αν θέλεις να φτιάξεις μεγαλύτερη ομελέτα και ξεχωρίζεις τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάς ελαφρά τους κρόκους με αλάτι και πιπέρι και τα ασπράδια τα χτυπάς σε σφιχτή μαρέγκα. Παίρνεις μια κουταλιά από τη μαρέγκα και την ανακατεύεις απαλά με τους κρόκους και τους βάζεις στο σκεύος με τη μαρέγκα. Ανακατεύεις απαλά από κάτω προς τα επάνω για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά και βάζεις το μείγμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχεις ζεστάνει ήδη σε μέτρια θερμοκρασία κι αν θέλεις, το έχεις αλείψει με 1 κουτ.γλ. ελαιόλαδο. Σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να ψηθεί η ομελέτα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από την κάτω πλευρά. Δε χρειάζεται να την αναποδογυρίσεις γιατί έχει ψηθεί και η πάνω πλευρά από τους ατμούς αλλά αν θέλεις να ξεροψηθεί κι από την άλλη πλευρά, μπορείς να το κάνεις.  

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια