Βάφλες στο air fryer



Τα πρωινά της Κυριακής που είναι πιο χαλαρά για τους περισσότερους και συνήθως βρίσκονται όλοι στο σπίτι είναι ιδανικά για ένα απολαυστικό πρωινό με τις αγαπημένες όλων βάφλες! Οι οποίες γίνονται εύκολα στο air fryer και ο καθένας μπορεί να τις συνοδεύσει με τα υλικά που του αρέσουν! 

Λιώνεις 1/2 κούπα βούτυρο (120 γρ.) και το αφήνεις να κρυώσει ελαφρά. Σε ένα μπολ βάζεις 2 αυγά και 1 κ.σ. ζάχαρη και τα χτυπάς ελαφρά. Προσθέτεις το βούτυρο, 1 και 1/2 κούπα γάλα (370 ml), 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. (250 γρ.), 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύεις καλά να δημιουργηθεί ένας χυλός. 

Το ωραίο είναι ότι μπορείς να φτιάξεις το μείγμα από το προηγούμενο βράδυ και να το βάλεις στο ψυγείο, οπότε το πρωί θα έχεις να ψήσεις μόνο τις βάφλες.

Γεμίζεις τη θήκη για βάφλες αφήνοντας 2-3 χιλιοστά κενό και ψήνεις στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Στα 7-8 λεπτά τις γυρίζεις να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά.




Σερβίρεις τις βάφλες με ότι σου αρέσει... Μέλι και ξηρούς καρπούς, λιωμένη σοκολάτα και μπανάνα ή φράουλες, τριμμένο μπισκότο, παγωτό ή χτυπημένη κρέμα σε σαντιγί, μήλα με σιρόπι καραμέλας και κανέλα... Και εννοείται ότι πάντα υπάρχει κι η επιλογή της αλμυρής εκδοχής. Μπορείς να βάλεις πάνω στη βάφλα σου λιωμένο ώριμο αβοκάντο και αυγό ή κάποιο αλλαντικό και τυρί που λιώνει και να τη βάλεις για 2-3 λεπτά πάλι στο air fryer να λιώσει το τυρί ή τυρί κρέμα και ντοματίνια... Φαντασία να υπάρχει και οι ιδέες δεν τελειώνουν!

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια