Αγγουροσαλάτα

Μια δροσερή σαλάτα που συνοδεύει τέλεια τα ψητά κρεατικά, αλλά μπορεί να μπει και σε σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο. 

Κόβεις 1 μεγάλο αγγούρι ή 2-3 μικρά αγγουράκια στο μαντολίνο σε λεπτές ροδέλες και τις βάζεις σε ένα σκεύος με 3-4 κουτ.σ. μηλόξιδο και αλάτι να μείνουν για λίγα λεπτά. Ψιλοκόβεις 1 μικρό φρ.κρεμμυδάκι και 2-3 κλαράκια άνηθο. Ανακατεύεις 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι με 3 κουτ.σ. τυρί κρέμα, 1/4 κουτ.γλ. σκόνη σκόρδο και 2 κουτ.ελαιόλαδο. Στραγγίζεις τις ροδέλες αγγουριού από το ξίδι και τις ανακατεύεις με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το γιαούρτι. Πασπαλίζεις με λίγο ακόμα άνηθο και καυτερή πάπρικα. Αν θέλεις μπορείς να πασπαλίσεις και με 1 κ.σ. σουσάμι ή μαυροκούκι.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια