Ομελετίτσες σε θήκες για μάφινς στο air fryer


Οι μικρές αυτές ομελέτες είναι ιδανικές για το ταπεράκι του σχολείου και της εργασίας, για ένα γρήγορο πρωινό όση ώρα ετοιμάζεσαι για να φύγεις από το σπίτι αλλά και για ένα ελαφρύ γεύμα με λίγη φρέσκια σαλάτα. 

Ψιλοκόβεις 1 χούφτα σπανάκι baby, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι και 2-3 κλωναράκια άνηθο. Τα αλατίζεις και τα στραγγίζεις με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα μοιράζεις σε 6-7 θήκες σιλικόνης για μάφινς, αναλόγως πόσες χωράει ο κάδος του air fryer σου. Χτυπάς 4 αυγά με 1/2 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά, αλατοπιπερώνεις και μοιράζεις το μείγμα στις θήκες. 

Ψήνεις στους 160 βαθμούς για 14 λεπτά. Στα 10 λεπτά που έχουν ήδη σφίξει αν θέλεις μπορείς να γυρίσεις ανάποδα τις ομελετίτσες για να πάρουν χρώμα και από την κάτω πλευρά. 

*Μπορείς να βάλεις, αντί για σπανάκι και μυρωδικά,  ψιλοκομμένο αλλαντικό της προτίμησης σου, τυρί που λιώνει τριμμένο, τρίμματα φέτας, κομματάκια πιπεριάς, ψιλοκομμένα μανιτάρια... Γενικά μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να δημιουργήσεις μια διαφορετική γεύση κάθε φορά. 

**Και φυσικά αν δεν έχεις air fryer μπορείς να τις ψήσεις στο φούρνο στον αέρα στους ίδιους βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου την ίδια ώρα, αφού τον έχεις προθερμάνει.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια