Μανιτάρια φρικασέ

 Αυτό το πιάτο άλλοι το λένε μανιτάρια φρικασέ κι άλλοι το βαφτίζουν μαγειρίτσα με μανιτάρια για μια χορτοφαγική εκδοχή της γνωστής πασχαλινής σούπας. Όπως κι αν το πεις, σημασία έχει να το φτιάξεις γιατί είναι τόσο νόστιμο που κάθε φορά θα αναρωτιέσαι γιατί δεν έφτιαξες μεγαλύτερη ποσότητα. 

Παίρνεις 1 κιλό λευκά μανιτάρια και τα κόβεις σε μικρότερα κομμάτια στα τέσσερα ή σε χοντρές φέτες. Τα σοτάρεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 κουτ.σ. ελαιόλαδο μέχρι ν' αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και τότε προσθέτεις 6-7 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια να σοταριστούν κι αυτά λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτεις 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο. Θα σου πω σ' αυτό το σημείο ότι κάποιες φορές βάζω και μερικά φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα που ταιριάζει πάρα πολύ. Προσθέτεις ζεστό νερό να τα καλύψει, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να βράσουν 5 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το πόσο βρασμένα θέλεις τα μυρωδικά, εγώ τα προτιμώ να είναι ελαφρώς τραγανά. Αν δεις ότι έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά προσθέτεις λίγο ζεστό νερό ακόμα για να έχει ζουμάκι το πιάτο, δεν το θέλουμε στεγνό. Λίγο πριν σβήσεις την εστία ανακατεύεις στο φαγητό 1/2 ματσάκι άνηθο επιπλέον.

Μόλις είναι έτοιμο απομακρύνεις την κατσαρόλα από την εστία και αφήνεις 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία. Χτυπάς 2 ασπράδια αυγών σε μαρέγκα, προσθέτεις τους 2 κρόκους και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνεις το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι. Σιγά σιγά με την κουτάλα προσθέτεις στο αυγολέμονο λίγο από το ζουμάκι που έχει το φαγητό για να ζεσταθεί και να μην κόψει, να μην ψηθεί το αυγό δηλαδή, όταν το βάλεις στην κατσαρόλα. Μεταφέρεις τώρα το ζεστό αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάς κυκλικά να πάει παντού. Σερβίρεις με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια