Πικάντικες φτερούγες με σάλτσα μπάρμπεκιου

Λαχταριστές ξεροψημένες πικάντικες φτερούγες που κανείς δε μπορεί να αντισταθεί! 

Για να φτιάξεις τη σάλτσα μπάρμπεκιου αρχικά ψιλοκόβεις 1 μεγάλο κρεμμύδι και 2-3 σκελίδες σκόρδο. Βάζεις ένα τηγάνι να ζεστάνει με 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν. Για να μη σου καούν όλη τη διαδικασία την κάνεις σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμα βάζεις στο τηγάνι 5 κουτ.σ. καστανή ζάχαρη, 50 ml μπαλσάμικο ξίδι και 50 ml ουίσκι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Προσθέτεις στο μείγμα 400 γρ. κέτσαπ και 1/2 κουτ.γλ. καπνιστή πάπρικα και σιγοβράζεις τη σάλτσα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει. Πολτοποιείς τη σάλτσα στον πολυκόφτη ή με ένα ραβδομπλέντερ και την βάζεις σε ένα γυάλινο βάζο. Σ' αυτό το σημείο μπορείς να δοκιμάσεις κι αν προτιμάς πιο αλμυρή τη σάλτσα βάζεις λίγο αλάτι. Μόλις κρυώσει μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

*Η σάλτσα bbq περιέχει και worcesteshire sauce, αν έχεις μπορείς να προσθέσεις 1 κουτ.γλ. στο τέλος. Εγώ δε βάζω πάντα και γίνεται και πάλι πολύ ωραία. Επίσης αν την προτιμάς ακόμα πιο πικάντικη μπορείς να προσθέσεις λίγη καυτερή πάπρικα ή 1-2 σταγόνες ταμπάσκο

Τώρα για τις πικάντικες φτερούγες, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μαρινάρεις 1 κιλό φτερούγες για 1 ώρα περίπου με το 1/3 της σάλτσας στο ψυγείο και να τις βάλεις να ψηθούν στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Τις αλείφεις με ένα πινέλο με μια μικρή ποσότητα σάλτσας και συνεχίσεις το ψήσιμο στο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρεις με την υπόλοιπη σάλτσα σε ένα μπολάκι και πατάτες country στο φούρνο που ταιριάζουν πάρα πολύ και μπορείς να τα ψήσεις ταυτόχρονα σε δυο ταψιά στον αέρα. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια