Πατάτες country στο φούρνο σαν τηγανιτές

Οι πατάτες country είναι πικάντικες, μαλακές στο εσωτερικό τους και τραγανές απ' έξω και το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί άνθρωπος που είπε ότι δεν του αρέσουν! Αν δεν τις έχεις δοκιμάσει ήρθε η ώρα!

Πλένεις καλά 1/2 κιλό πατάτες baby και τις κόβεις με τη φλούδα σε μπαστουνάκια στα 4 ή στα 6 αναλόγως το μέγεθος τους. Τις βάζεις σε ένα μπολ με νερό και 1 κουταλιά ξίδι. Τις αφήνεις για 15 λεπτά και τις βάζεις να βράσουν σε αλατισμένο νερό που τις καλύπτει με 1 κουταλιά ξίδι και προαιρετικά λίγη ρίγανη, για 10 λεπτά από το σημείο βρασμού. 

Το ξίδι δημιουργεί μια "προστασία" στην πατάτα και δεν την αφήνει να λιώσει και να χάσει το σχήμα της κι έτσι μόλις μπουν στο φούρνο, τις βοηθά να παραμείνουν μαλακές στο εσωτερικό και να ξεροψηθούν απ' έξω. Αν παραλήψεις αυτό το βήμα οι πατάτες θα είναι σίγουρα νόστιμες αλλά όχι σαν τηγανιτές. Όλα είναι θέμα προτίμησης!

Τις στραγγίζεις και τις απλώνεις σε μια στρώση σε μια λαμαρίνα που έχεις καλύψει με λαδόκολλα. Σε έναν γουδί ή πολυκόφτη βάζεις 1/4 κουτ.γλ. ρίγανη, 1/4 γλ. δεντρολίβανο, 1/2 κουτ. γλ. πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά, λίγη σκόνη σκόρδου, 1/4 κουτ.γλ. σπόρους μουστάρδας ή σκόνη μουστάρδας, λίγους σπόρους κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζεις με το μείγμα τις πατάτες και περιχύνεις με 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο. Αν δεν έχεις σπόρους ή σκόνη μουστάρδας μπορείς να προσθέσεις 1 κουτ.σ. μουστάρδα απαλή και φυσικά μπορείς να παραλείψεις κάποιο μπαχαρικό ή να προσθέσεις κάποιο που θέλεις.

Ανακατεύεις καλά και ψήνεις τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν. Στα μισά του χρόνου τις ανακατεύεις λίγο να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια