Ανάποδη καραμελωμένη τάρτα με μπανάνες! Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις!
Άναψε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι 24 εκ., βάλε 125γρ. βούτυρο και βάλ' το στο φούρνο να λιώσει.
Πασπάλισε όλη την επιφάνεια του ταψιού με 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη. Κόψε σε φέτες 2-3 μεγάλες μπανάνες και στρώσε τις κυκλικά στον πάτο
του ταψιού. Χτύπα στο μίξερ 4 αυγά με 1 κούπα ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν καλά και ανακάτεψε 2 κούπες φαρίνα κοσκινισμένη και 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
Κάλυψε με το μείγμα τις ροδέλες μπανάνας και ψήσε την τάρτα για 35-40 λεπτά. Άφησε
τη λίγα λεπτά να κρυώσει στο ταψί κι αναποδογύρισε τη σε μια πιατέλα.
Μπορείς να σερβίρεις την τάρτα με μια μπάλα nicecream και σιρόπι σοκολάτας για ένα ολοκληρωμένο "έγκλημα".
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια