Το χούμους με ρεβίθια είναι από τα πιο γνωστά ανατολίτικα ντιπ και στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο νόστιμο όμως είναι και το χούμους με φασόλια.
Σε 2 κούπες βρασμένα φασόλια προσθέτεις 1 σκελίδα
σκόρδο, 2 κουταλιές ταχίνι, χυμό 1 λεμονιού και λίγο ξύσμα, αλάτι,
πιπέρι, κύμινο και 2-3 κουταλιες ελαιόλαδο. Τα πολτοποιείς όλα μαζί στο
multi κι αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα
φασόλια. Ιδανικά αφήνεις κάποιες ώρες στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις. Η καπνιστή
πάπρικα στο σερβίρισμα του δίνει παραπάνω πόντους!
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια