Αυτά τα μεγάλα κοχύλια σε βάζουν πάντα σε διαδικασία να σκέφτεσαι νέες ιδέες να τα γεμίσεις! Αυτή τη φορά γέμισαν με ψιλοκομμένο χοιρινό λουκάνικο και γραβιέρα κι έκαναν θραύση!
Εννοείται πως αν δε βρεις κοχύλια, την ίδια γέμιση την βάζεις σε κανελόνια με τη μόνη διαφορά ότι θα χρειαστεί περισσότερη σάλτσα στο ταψάκι για να ψηθούν ωραία.
Βράζεις σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά 250 γραμ μεγάλα κοχύλια, τα στραγγίζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν. Εντωμεταξύ ψιλοκόβεις 500 γραμ. χοιρινά λουκάνικα,αφού αφαιρέσεις την εξωτερική μεμβράνη τους. Τα βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία και τα σοτάρεις μέχρι να πάρουν χρώμα. Σ' αυτό το σημείο προσθέτεις αν θέλεις 1 πιπεριά ψιλοκομμένη. Σβήνεις με 1/2 ποτηράκι κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτεις 1 κουτί.σ. πελτέ ντομάτας, 1 κουτί.σ. μουστάρδα απαλή, 1 κούπα τριμμένη ντομάτα και 1 κούπα ζεστό νερό. Σιγοβράζεις για 5 λεπτά περίπου και αποσύρεις από την εστία το τηγάνι. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρά και πριν προσθέτεις 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα γλυκιά, βάζεις σ' ένα πυρέξ βάζεις μερικές κουταλιές από τη σάλτσα της γέμισης με 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο.
Στρώνεις τα κοχύλια
με την ανοιχτή πλευρά τους προς τα επάνω, τα γεμίζεις και πασπαλίζεις με λίγη τριμμένη γραβιέρα ακόμα. Ψήνεις στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα τα ζυμαρικά.
Επειδή τα λουκάνικα περιέχουν ήδη καρυκεύματα, καλό είναι να μην προσθέσεις εξ αρχής αλατοπίπερο ή κάποιο άλλο μπαχαρικό για να μη γίνει το φαγητό πολύ αλμυρό. Δοκίμασε τη γέμιση μόλις είναι έτοιμη και αν χρειάζεται πρόσθεσε εκείνη τη στιγμή.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια