Ο χουρμάς είναι από μόνος του ένα γλύκισμα! Πόσο μάλλον αν τον γεμίσεις με καρύδια και τους βουτήξεις σε λιωμένη κουβερτούρα!
Για 30 βασιλικούς χουρμάδες θα χρειαστείς περίπου 150 γραμ. καρύδια σε μεγάλα κομμάτια και 300 γραμ. μαύρη κουβερτούρα.
Κάνεις μια τομή στους χουρμάδες, αφαιρείς το κουκούτσι, βάζεις μερικά κομματάκια καρύδι στη θέση του, κλείνεις τους χουρμάδες πάλι και τους δίνεις το σχήμα που είχαν πριν. Αφού τους γεμίσεις όλους, λιώνεις σε μπεν μαρί ή στο φουρνάκι μικροκυμάτων για 1 λεπτό την κουβερτούρα, ανακατεύοντας την ανά 20 δευτερόλεπτα και τους βουτάς έναν έναν μέσα. Στραγγίζεις την περιττή ποσότητα σοκολάτας με τη βοήθεια δύο πιρουνιών και τους ακουμπάς πάνω σε μια λαδόκολλα. Πασπαλίζεις με λίγο τριμμένο καρύδι ή άλλους ξηρούς καρπούς και τους αφήνεις μέχρι να στερεοποιηθεί ξανά η σοκολάτα.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια