Σοτάρεις 1 ξερό κρεμμύδι, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 σκελίδα σκόρδο που έχεις ψιλοκόψει με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτεις 1 κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
Σβήνεις με 1/2 κούπα λευκό κρασί και μόλις
εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, 1/2 κούπα ντομάτα
τριμμένη και 2 κούπες ζεστό νερό. Σιγοβράζεις για 20 λεπτά και
προσθέτεις 1 κούπα ρύζι για πιλάφι και 2 κούπες ζεστό νερό. Σιγοβράζεις
ανακατεύοντας 10 λεπτά και προσθέτεις 350 γραμ. σπανάκι φρέσκο,
ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια και το
χυμό 1 λεμονιού.
Συνεχίζεις το μαγείρεμα περίπου 10 λεπτά ακόμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι. Σερβίρεις με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού επιπλέον.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια