Το σουφλέ της μαμάς με ψωμί του τοστ

Το μαμαδίστικο σουφλέ με ψωμί του τοστ, είναι από τα φαγητά που όλοι οι 40+ έχουν δοκιμάσει έστω μια φορά στη ζωή τους, αφού κάποιες δεκαετίες πριν ήταν ένα από τα "μοντέρνα" πιάτα που έβγαζαν οι μαμάδες σ' ένα τραπέζι ή σ' ένα μπουφέ. Είναι στην κατηγορία εύκολο, γρήγορο και μπορεί να το φτιάξει και κάποιος που δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την κουζίνα.

Αρχικά χτυπάς σε ένα μεγάλο σκεύος 4 αυγά και προσθέτεις 1 λίτρο γάλα και αλατοπίπερο. Βουτυρώνεις ένα ταψί 20Χ30 και πασπαλίζεις με λίγο σιμιγδάλι.

Από 1 μεγάλη συσκευασία ψωμί του τοστ κόβεις την κόρα από τις φέτες και τις βουτάς μια μια στο μείγμα με το γάλα. Βάζεις μια στρώση από το ψωμί στο ταψί, από πάνω φέτες του αλλαντικού που προτιμάς και πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί γκούντα. Συνολικά θα χρειαστείς περίπου 18 φέτες ψωμί του τοστ, 300 γρ. γκούντα και 300 γρ. αλλαντικό. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και φρέσκα μανιτάρια σε φετούλες. Καλύπτεις με άλλη μια στρώση ψωμί που έχεις βουτήξει στο γάλα με το αυγό κι επαναλαμβάνεις μια στρώση αλλαντικού και γκούντα. Τελειώνεις με ψωμί και από πάνω περιχύνεις το σουφλέ με όλο το υπόλοιπο γάλα. Πασπαλίζεις με γκούντα και σ' αυτό το σημείο μπορείς να σκεπάσεις το ταψάκι με μεμβράνη και να το βάλεις στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το ψήσεις. Αυτή η αναμονή θα το κάνει ακόμα πιο αφράτο. 

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνεις για 30-35 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρεις.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια