Κέικ με λωτό

Σήμερα πρωί πρωί, η καλή μου γειτόνισσα μου έφερε μια σακούλα με λωτούς, από το κτήμα της. Κάποιοι ήταν ήδη ώριμοι κ μου είπε "Εσύ κάτι θα βρεις να τους κάνεις" Και βρήκα! Ένα ζουμερό κέικ στη λογική του κέικ καρότου. Αν θέλεις κι εσύ να δοκιμάσεις την τόσο ξεχωριστή του γεύση, δες τι θα κάνεις!
Καθάρισε 4 πολύ ώριμους λωτούς και πολτοποίησε τους στο multi.
Η εικόνα που πρέπει να έχουν οι λωτοί για να είναι ώριμοι είναι όπως μια μαλακή ντομάτα κι εσωτερικά ζουμεροί όπως τα ώριμα ροδάκινα.

Χτύπα στο μίξερ 4 αυγά με 1 1/2 κούπα ζάχαρη και πρόσθεσε συνεχίζοντας να χτυπάς το μείγμα 1 κούπα ηλιέλαιο, τον πολτό των λωτών, 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι, 1 πρέζα αλάτι, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 1 πρέζα τζίντζερ σκόνη (αν σου αρέσει) και το ξύσμα 1 πορτοκαλιού.
Σταμάτα το μίξερ κι ανακάτεψε με μια σπάτουλα 4 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Στο τέλος πρόσθεσε και 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια.

Μοίρασε το μείγμα σε δύο ελαφρά λαδωμένες και αλευρωμένες φόρμες για κέικ και ψήσε για 50 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο. Επειδή είναι ένα ζουμερό κέικ, καλύτερα να μην το βάλεις σε μια φόρμα για να μπορέσει να ψηθεί χωρίς να χρειαστεί περισσότερος χρόνος και στεγνώσει.
Αφήνεις να κρυώσει λίγο στη φόρμα, το ξεφορμάρεις και πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη.
 

Ο λωτός, όχι μόνο δε θα σε κάνει να ξεχάσεις, όπως οι μυθικοί Λωτοφάγοι, αλλά θα σε κάνει να θυμάσαι το συγκεκριμένο κέικ, κάθε φορά που είναι η εποχή του. Αξίζει να το δοκιμάσεις και σίγουρα θα το αγαπήσεις και θα το βάλεις στη λίστα με τα κέικ που θα θέλεις να φτιάξεις πολλές φορές.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   
 
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια