Γλυκό κουταλιού κάστανο



Το γλυκό κουταλιού κάστανο είναι από τα πιο αγαπημένα που φτιάχνουμε με τους καρπούς του φθινοπώρου! Έχει έναν επιπλέον κόπο, λόγω του προσεκτικού καθαρισμού που χρειάζονται τα κάστανα αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει!  
Πλένεις 1250 γρ. κάστανα γερά και μεγάλα και κάνεις μία σταυρωτή χαρακιά στη μία μεριά τους. Για την επιτυχία του γλυκού έχει μεγάλη σημασία η ποιότητα του καρπού που θα επιλέξουμε. Τα βάζεις σε μία κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και τα βράζεις 20 λεπτά, από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό.Τα καθαρίζεις προσεκτικά όσο είναι ακόμα ζεστά, διατηρώντας τα μέσα στο ζεστό νερό και βγάζοντας 2-3 κάθε φορά έξω. Αν κρυώσουν καθαρίζονται πιο δύσκολα και θα σου διαλύονται.Μετά το καθάρισμα θα έχεις 1 κιλό, περίπου, καθαρό καρπό.  Βράζεις τώρα 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη με 650 ml νερό για 10 λεπτά και βάζεις μέσα προσεκτικά τα κάστανα χωρίς να ανακατέψεις.

Το γλυκό κάστανο δε χρειάζεται κανένα αρωματικό, αλλά αν θέλεις να προσθέσεις κάποιο μπορείς να βάλεις λίγο εκχύλισμα βανίλιας την ώρα που βράζεις το σιρόπι. Αφήνεις να βράσουν 2-3 λεπτά μαζί με το σιρόπι και απομακρύνεις από την εστία.Αφήνεις την κατσαρόλα σκεπασμένη για 24 ώρες και την επόμενη μέρα βάζεις το γλυκό να πάρει ακόμα μία βράση.Προσθέτεις τον χυμό 1/2 λεμονιού και μοιράζεις σε αποστειρωμένα βαζάκια, αν το φυλάξεις για καιρό κλειστό, αλλιώς μόλις κρυώσει φυλάς τα βαζάκια στο ψυγείο. Για την αποστείρωση των βάζων μπορείς να δείς τις οδηγίες εδώ   Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια