Το γλυκό κουταλιού κάστανο είναι από τα πιο αγαπημένα που φτιάχνουμε με τους καρπούς του φθινοπώρου! Έχει έναν επιπλέον κόπο, λόγω του προσεκτικού καθαρισμού που χρειάζονται τα κάστανα αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει!
.jpg)
Το γλυκό κάστανο δε χρειάζεται κανένα αρωματικό, αλλά αν θέλεις να
προσθέσεις κάποιο μπορείς να βάλεις λίγο εκχύλισμα βανίλιας την ώρα που
βράζεις το σιρόπι. Αφήνεις να βράσουν 2-3 λεπτά μαζί με το σιρόπι και απομακρύνεις από την εστία.Αφήνεις την κατσαρόλα σκεπασμένη για 24 ώρες και την επόμενη μέρα βάζεις το γλυκό να πάρει ακόμα μία βράση.Προσθέτεις τον χυμό 1/2 λεμονιού και μοιράζεις
σε αποστειρωμένα βαζάκια, αν το φυλάξεις για καιρό κλειστό, αλλιώς
μόλις κρυώσει φυλάς τα βαζάκια στο ψυγείο. Για την αποστείρωση των βάζων μπορείς να δείς τις οδηγίες εδώ Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια