Μπισκότα με λεμόνι, παπαρουνόσπορο και λευκή σοκολάτα

Όσο η θερμοκρασία πέφτει, οι ζεστοί καφέδες κι οι αρωματικές σοκολάτες αντικαθιστούν τα δροσερά ροφήματα στα σπιτικά καλέσματα και φυσικά συνοδεύονται από αυτά τα μικρά "Κάτι για τον καφέ".  Τα μπισκότα με λεμόνι, παπαρουνόσπορο και λευκή σοκολάτα παίρνουν θέση στο πιατάκι!

Κοσκινίζεις μαζί 4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. με 4 κουτ.σ. νισεστέ, 4 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ και μια τσιμπιά αλάτι.

Χτυπάς 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτεις 2 αυγά, το ξύσμα και το χυμό 2 λεμονιών, 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας και 3 κουτ.σ. παπαρουνόσπορο. Σταματάς το μίξερ, προσθέτεις το μείγμα με το αλεύρι και 100 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή τριμμένη στο χοντρό τρίφτη και ζυμώνεις καλά.

Βάζεις τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθεις μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού (20-22 γρ.) και τα βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα πατώντας τα ελαφρά, με απόσταση ανάμεσα τους γιατί απλώνουν αρκετά.

Ψήνεις στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά αν θέλεις τα μπισκότα μαλακά ή για 15 λεπτά αν τα θέλεις τραγανά. Να θυμάσαι ότι μόλις βγούν από το φούρνο σκληραίνουν κι άλλο οπότε μην τα παραψήσεις. Τα βγάζεις σε μια σχάρα και τα αφήνεις να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα, λιώνεις 100 γρ. λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, απλώνεις μια μικρή ποσότητα πάνω σε κάθε μπισκότο και πασπαλίζεις με λίγο παπαρουνόσπορο


Μπορείς αντί για λευκή σοκολάτα να φτιάξεις ένα απλό  γλάσο με ζάχαρη άχνη και λίγες σταγόνες λεμόνι και να επικαλύψεις μ' αυτό τα μπισκότα. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια