Μαρεγκάκια

Υπόθεση μαρέγκα! Βλέπεις αυτά τα μικρά μπιζουδάκια στις γυάλες των ζαχαροπλαστείων και νομίζεις πως δε θα καταφέρεις ποτέ να τα φτιάξεις κι εσύ έτσι; Σου έχω νέα! Μπορείς!

Πάρε 4 φρέσκα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ξεχώρισε προσεκτικά τα ασπράδια και βαλ' τα στον κάδο του μίξερ, ο οποίος πρέπει να είναι πεντακάθαρος και στεγνός. Χτυπά για λίγο τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα και πρόσθεσε σιγά σιγά 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη και 2 κάψουλες βανίλιας αυξάνοντας την ένταση στην πιο δυνατή ταχύτητα. Άφησε τα να χτυπιούνται έτσι ωραία για 10 λεπτά. Θα δεις ότι η μαρέγκα έχει σφίξει τόσο που ακόμα κι αν γυρίσεις ανάποδα τον κάδο δεν πέφτει. Σ' αυτό το σημείο πρόσθεσε 1 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι και αν θέλεις μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάλε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κόψε την μύτη στο ένα εκατοστό περίπου και δημιούργησε μικρά μαρεγκάκια στο ταψί σου πάνω σε λαδόκολλα. Δε φουσκώνουν στο ψήσιμο, οπότε μπορείς να τα βάλεις αρκετά κοντά. 

Έχεις προθερμάνει το φούρνο σου στους 100 βαθμούς, στις αντιστάσεις και βάζεις μέσα το ταψί. Αφήνεις να στεγνώσουν για 1 ώρα περίπου χωρίς ν' ανοιγοκλείνεις το φούρνο κι είναι έτοιμα. Θα πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα χωρίς να μένει κάτω υγρό από τη μαρέγκα. Αν συμβεί αυτό άφησε τα λίγα λεπτά ακόμα να στεγνώσουν εντελώς. 

Μόλις κρυώσουν καλά αποθήκευσε τα σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς να μην παίρνουν υγρασία. Αυτό ήταν! Είδε που το φοβόσουν;

Αν θέλεις να πετύχεις τη διχρωμία που βλέπεις θα βάλεις λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής μ' ένα ξυλάκι σε κάποια σημεία στη σακούλα πριν βάλεις μέσα τη μαρέγκα. Πιέζοντας για να βγει η μαρέγκα από τη μύτη δημιουργούνται αυτές οι διχρωμίες που σε κάθε μαρεγκάκι είναι διαφορετικές.



Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ποσά γραμμάρια έγινε τα ασπράδια και η ζάχαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα έχω ζυγίσει ποτέ. Βάζω πάντα το ασπράδι από 4 μέτρια αυγά και 1 κούπα ζάχαρη εννοώ την κούπα μεζούρα, αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε την κούπα τσαγιού.

      Διαγραφή