Εύκολο λαχματζούν με τορτίγιες

Το λαχματζούν είναι η πίτσα της Ανατολής! Όπως ακριβώς όλα τα ανατολίτικα πιάτα είναι πλούσια σε γεύση, πικάντικη και γεμάτη αρώματα από τα μπαχαρικά. Η αυθεντική συνταγή λέει ότι περιέχει κιμά αρνιού ή ανάμεικτο με μοσχάρι. Εγώ θα σου δείξω σήμερα μια εύκολη εκδοχή που την έχω προσαρμόσει στις προτιμήσεις μου και αρέσει σε όλους χωρίς να τους βαραίνει. 

Αν δε φτιάξεις δική σου ζύμη για τις πίτες των λαχματζούν, όπως αυτές που θα δείς εδώ, μπορείς για ευκολία να χρησιμοποιήσεις αραβικές πίτες ή τορτίγιες. Είναι το ίδιο νόστιμα, πίστεψε με και μειώνει κατά πολύ το χρόνο προετοιμασίας. 

Για να δοκιμάσεις τα λαχματζούν όπως τα φτιάχνω εγώ, θα σοτάρεις αρχικά 600 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ή μισό μισό με κιμά αρνιού σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο. Θα προσθέσεις 1/2 κουτ.γλ. κύμινο, 1 κουτ.γλ.γλυκιά πάπρικα, 1 πιπερίτσα τσίλι ή λίγο μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και θα ανακατέψεις για λίγο να στεγνώσει καλά ο κιμάς. Σβήνεις με 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό ή κόκκινο και προσθέτεις ξύσμα 1 λεμονιού, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1/2 κούπα πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια, 1/2 κούπα ντοματίνια στα τέσσερα και 1/2 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη. Σιγοβράζεις μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και στο τέλος ανακατεύεις 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μοιράζεις το μείγμα σε 6 μεγάλες πίτες ή περισσότερες μικρότερες και ψήνεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 5-8 λεπτά. 

Σερβίρεις το κάθε λαχματζούν με λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού, με 1-2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι που έχεις ανακατέψει με χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό. Αν θέλεις ακόμα πιο πικάντικο το λαχματζούν πασπαλίζεις με λίγη πάπρικα.

Αν δεν τρως κρέας ή νηστεύεις ή απλώς θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό δες και το Λαχματζούν με κιμά φασολιών που είναι το ίδιο νόστιμο και μπορείς να το σερβίρεις χωρίς γιαούρτι.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια