Λαχματζούν με κιμά φασολιών

Κι εκεί που σκέφτεσαι τί να φτιάξεις για να ικανοποιήσεις αυτόν που νηστεύει, αυτόν που γενικά δεν τρώει κρέας, αυτόν που του αρέσουν τα πικάντικα 
κι αυτόν που θέλει απλώς να φάει κάτι νόστιμο κι όχι να μάθει τί είναι, βλέπεις να περνάει από την οθόνη σου μια συνταγή για λαχματζούν... 
Και λες, γιατί όχι; Αφού τα φασόλια γίνονται μπιφτέκια, γίνονται και κεφτεδάκια, γιατί να μη γίνουν και κιμάς για λαχματζούν; 
Το λαχματζούν είναι μια ανατολίτικη λεπτή πικάντικη "πίτσα" με κιμά που αν σου αρέσουν αυτές οι πιο καυτερές γεύσεις θα το λατρέψεις.

Η βάση του μπορεί να είναι λεπτή πίτα που θα φτιάξεις εσύ ή έτοιμες αραβικές πιτούλες που κάνουν πιό γρήγορη τη διαδικασία.
Για 8 λαχματζούν, αρχικά τρίβεις 1/2 κούπα βρώμη να γίνει αλεύρι. Βγάζεις από το ντουλάπι σου 1 κονσέρβα με κόκκινα φασόλια και τα ξεπλένεις. 
Τα βάζεις στο multi να πολτοποιηθούν μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο. Ψιλοκόβεις 1 κρεμμύδι, 1 ντομάτα χωρίς τα σπόρια και 1/2 κούπα μαϊντανό
Τα ζυμώνεις μαζί με λίγο μπούκοβο, 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο τις αραβικές πιτούλες και απλώνεις πάνω τους μια λεπτή στρώση από τον κιμά φασολιών. Ψήνεις 5-7 λεπτά περίπου, 
μέχρι να δεις ότι ροδίζει η επιφάνεια. Σερβίρεις πασπαλίζοντας με πάπρικα, αν το θέλεις ακόμα πιο πικάντικο και με χυμό λεμονιού.  
Αν θέλεις συνοδεύεις το λαχματζούν με στραγγιστό γιαούρτι ανακατεμένο με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και αλάτι.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια