Cup cakes σε χωνάκια βάφλας


Τα μικρά αυτά πολύχρωμα μάφνινς σε θήκες από βάφλα είναι από τα αγαπημένα κεράσματα μικρών και μεγάλων! Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη συνταγή για το μείγμα που θα χρησιμοποιήσεις, μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο σου κέικ και να το μοιράσεις στις μικρές αυτές θηκούλες. Εγώ συνήθως κάνω το κλασικό ανάμεικτο κέικ και τα στολίζω με γλάσο ζάχαρης άχνης γιατί είναι πιο εύκολο στη μεταφορά αν τα μετακινήσεις αλλού. Σε άλλη περίπτωση μπορείς να τα στολίσεις και με κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί που θα χρωματίσεις με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή θα ανακατέψεις με πραλίνα.




Χτυπάς 4 αυγά με 1 1/2 κούπα ζάχαρη και προσθέτεις 1 κούπα ηλιέλαιο, 1 κούπα γάλα, 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλιας και στο τέλος ανακατεύεις με μια σπάτουλα -κι όχι με το μίξερ- 500 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Στο μισό μείγμα προσθέτεις 3 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο και 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ. Αν δείς ότι έχει σφίξει πολύ προσθέτεις ελάχιστο γάλα για να έχουν ίδια ρευστότητα και τα δύο μείγματα. Μοιράζεις σε χωνάκια βάφλας ως τα 3/4 της θήκης από το κάθε μείγμα ή ξεχωριστά και ψήνεις στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά περίπου.

Η δόση αυτή είναι για 30 περίπου χωνάκια βάφλας γιατί η ποσότητα που βάζουμε είναι μικρότερη από μια κανονική θήκη για cup cake.



Όταν κρυώνουν μπορείς να διακοσμήσεις όπως σου αρέσει. Με ένα ελαφρύ χρωματιστό γλάσο άχνης ή φυτική κρέμα που θα χτυπήσεις με 200 γρ. τυρί κρέμα και θα χρωματίσεις ή με φυτική κρέμα και πραλίνα... Πασπαλίζεις με κουφετάκια, ζαχαρωτά ή τριμμένη σοκολάτα.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια