Η πίτα του βοσκού

Η πίτα του βοσκού, όπως τη λένε οι φίλοι μας οι Βρετανοί, καμιά σχέση δεν έχει με τις γνωστές μας πίτες... Δεν έχει φύλλο πάνω κάτω, ούτε κάποιο χυλό που ενώνει όλα τα υλικά. Η γεύση της θυμίζει περισσότερο έναν ελαφρύ μουσακά χωρίς μελιτζάνες. Σε κάθε περίπτωση, όμως είναι απλώς πεντανόστιμη!!! 

Ξεκινάς σοτάροντας 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο σε 5 κουτ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτεις 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κούπα καρότα σε κυβάκια, 1 κούπα αρακά κατεψυγμένο, σβήνεις με 1/2 ποτηράκι κρασί, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο, 1 κούπα τριμμένη ντομάτα, 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας και 1/2 κούπα ζεστό νερό. Σιγοβράζεις μέχρι να πιει τα περισσότερα υγρά του και αφήνεις τον κιμά στην άκρη. Όταν κρυώσει λίγο ανακατεύεις 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή όποιο άλλο τυρί προτιμάς. 

Στρώνεις το μείγμα του κιμά σε ένα πυρέξ που έχεις λαδώσει και φτιάχνεις έναν πουρέ με 1 κιλό πατάτες που θα τις κόψεις μικρά κομμάτια, θα τις βράσεις σε αλατισμένο νερό και θα τις λιώσεις προσθέτοντας 250 γραμ. χλιαρό γάλα, 1 κουταλιά βούτυρο, αλατοπίπερο, τριμμένο μοσχοκάρυδο και λίγο τριμμένο τυρί. Καλύπτεις τον κιμά με τον πουρέ, πασπαλίζεις με λίγο ακόμα τυρί στην επιφάνεια του και ψήνεις στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά περίπου ή 30 λεπτά στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει. Περιμένεις να κρυώσει για να κόψεις σε κομμάτια ή σερβίρεις με μια κουτάλα.  

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια