Μπαμπάδες

Τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου, όταν δεν τον έχεις τον φτιάχνεις! Και δε μπορεί να του αντισταθεί κανείς!  

Για να φτιάξεις τους πιο ζουμερούς, αφράτους και λαχταριστούς μπαμπάδες με ρούμι που έχεις δοκιμάσει ποτέ, αρκεί να χτυπήσεις καλά 5 αυγά (θερμοκρασία δωματίου) με 1 κούπα ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν, να προσθέσεις 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ρούμι, 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλια, το ξύσμα 1 πορτοκαλιού και στο τέλος να ανακατέψεις 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο. Μοιράζεις το μείγμα σε 12 φόρμες για μάφινς που έχεις λαδώσει ελαφρά με ηλιέλαιο και ψήνεις 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνεις να κρυώσουν λίγο και προσεκτικά βγάζεις τους μπαμπάδες από τις φόρμες και τους αφήνεις να κρυώσουν εντελώς.
Βράζεις σε ένα κατσαρολάκι 2 1/2 κούπες νερό με 3 κούπες ζάχαρη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτεις 2 κουταλιές ρούμι. Όπως είναι καυτό το σιρόπι σιροπιάζεις τους μπαμπάδες από τη μια μεριά με το μισό σιρόπι, τους γυρίζεις ανάποδα και σιροπιάζεις με το υπόλοιπο σιρόπι. Τους αφήνεις σ' ένα ταψί ν' απορροφήσουν όλο το σιρόπι και να κρυώσουν πάλι. 

Χτυπάς 200 ml. κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Κόβεις ένα καπάκι από τον κάθε μπαμπά, χωρίς όμως να αποκοπεί εντελώς και γεμίζεις το κενό με τη σαντιγί. Από πάνω μπορείς να βάλεις μια ροζέτα σαντιγί και ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης.








Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια