Κουνουπίδι με κάρυ και τζίντζερ

Το κουνουπίδι, αν ξεπεράσεις αυτή την ενοχλητική μυρωδιά που έχει στο βράσιμο, είναι από τα πιό νόστιμα λαχανικά σαν σαλάτα με λαδολέμονο αλλά και σαν κυρίως γεύμα. Σήμερα θα σου δώσω τη συνταγή που το μαγειρεύω εγώ που το προτιμώ αρκετά καυτερό γι' αυτό προσθέτω στο τέλος και λίγο μπούκοβο.

Κόβεις 1 κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το σοτάρεις σε 1/3 κούπας ελαιόλαδο μαζί με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, 2-3 καρότα και 2-3 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης, 1 κομμάτι 2 εκατοστών φρέσκο τζίντζερ τριμμένο, κάρυ αναλόγως πόσο πικάντικο το θέλεις, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κούπα τριμμένη ντομάτα και 1 κούπα νερό. Σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και δεν ανακατεύεις με κουτάλα για να μη διαλυθεί, ανακινείς κυκλικά την κατσαρόλα μόνο από τα χερούλια. Σερβίρεις με φρέσκο χυμό λεμονιού.

Αν σου αρέσει το κουνουπίδι δες το και πανέ ψητό στο φούρνο που τέτοια νοστιμιά δεν έχει δοκιμάσει!


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια