Το κουνουπίδι είναι ένα λαχανικό που πολλοί το αγαπούν αλλά δεν αντέχουν τη μυρωδιά του όταν βράζει κι έτσι δεν το βάζουν συχνά στην κουζίνα τους! Βέβαια τα οφέλη κι η νοστιμιά του υπερτερούν, οπότε πολλές φορές μαθαίνει όλη η γειτονιά ότι βράσαμε κουνουπίδι. Εγώ όποιο κόλπο κι αν έχω χρησιμοποιήσει απ' αυτά που μου έχουν πει δεν έχω δει διαφορά. Με τη συνταγή που θα σου δώσω σήμερα, θα απολαύσεις το κουνουπίδι με ένα διαφορετικό τρόπο που δε θα αφήσει τη χαρακτηριστική βαριά μυρωδιά πίσω του.
Παίρνεις ένα μεσαίο κουνουπίδι, το κόβεις σε μπουκίτσες και το ζεματάς σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Το στραγγίζεις καλά, το αλατίζεις και το λαδώνεις ελαφρά με 3 κουτ. σ. ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ βάζεις 1 κούπα αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και κάποιο αποξηραμένο μυρωδικό που σου αρέσει, ρίγανη, κόλιανδρο, μαϊντανό ή όποιο άλλο θέλεις.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς 2 αυγά με 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα, 1/2 κούπα γάλα εβαπορέ, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα τρίτο μπολ βάζεις 250 γρ. χοντροτριμμένα στο multi conr flakes, 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, 1/4 κουτ. γλ. σκόρδο σκόνη, ξύσμα λεμονιού και 1 κουτ. σ. πάπρικα καπνιστή.
Αλευρώνεις τις μπουκιές κουνουπιδιού, τινάζεις καλά να φύγει το περιττό αλεύρι, τις βουτάς στο αυγό να καλυφθεί καλά γύρω γύρω και τις πανάρεις με τα corn flakes.
Σ' αυτό το στάδιο, μπορείς να τις βάλεις στο ψυγείο και να τις ψήσεις 20 λεπτά πριν τα σερβίρεις γιατί όσο πιο ζεστές και τραγανές σερβιριστούν, τόσο πιο νόστιμες είναι.
Βάζεις τις παναρισμένες μπουκιές κουνουπιδιού σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, ραντίζεις με 2-3 κουτ. σ. ελαιόλαδο και ψήνεις στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρεις με φρέσκο χυμό λεμονιού και με ένα ντιπ γιαουρτιού με αρωματικά, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο ή μια κόκκινη πικάντικη σάλτσα όπως η Romesco, αραιωμένη με λίγο νεράκι.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
2 Σχόλια
Το πιο νόστιμο και τέλειο ορεκτικό σαλάτα! Απίθανο! Γεια στα χεράκια σου, ευχαριστούμε για την ιδέα! ( Ασημένια Μήλιου Με ό,τι έχει το ντουλάπι! )
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Ασημένια μου!
Διαγραφή