Παίρνεις 1 κιλό σουπιές, τις καθαρίζεις, τις πλένεις καλά και τις βάζεις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.Σοτάρεις 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μια κατσαρόλα με 1/3 κούπας ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσει, και προσθέτεις 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη και τις σουπιές. Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά τους σβήνεις με 2 κούπες λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις πιπέρι, 3-4 κόκκους μπαχάρι, 2 φύλλα δάφνη και 1 κούπα ζεστό νερό. Αφήνεις τις σουπιές να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40 λεπτά. Κατά διαστήματα ελέγχεις μήπως χρειάζεται λίγο νερό ακόμα και το προσθέτεις πάντα ζεστό. Λίγο πριν τις σβήσεις, αλατίζεις το φαγητό, βάζεις λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, κι αφήνεις να δέσει η σάλτσα. Δεν αλατίζουμε από την αρχή, γιατί οι σουπιές σφίγγουν και αργούν πάρα πολύ μετά να μαλακώσουν. Σερβίρεις με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και μπορείς να τις συνοδέψεις με ρύζι ή κάποιο μικρό ζυμαρικό.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια