Καραμελωμένος σολομός

Ο σολομός με τα Ω3 που γράφεται με 3Ο κι όταν μπαίνει στο τραπέζι ακούγονται 3Μ! Μμμ! Η νοστιμιά του δεν υπάρχει! 

Για 2 μεγάλα φιλέτα σολομού, ανακατεύεις 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 κουταλιά κρέμα μπαλσάμικο, 1 κουταλάκι μέλι, αλάτι, πάπρικα, λίγο σκόρδο σε σκόνη, λίγο αποξηραμένο κόλιανδρο, 1 κουταλάκι πετιμέζι και ξύσμα λεμονιού. Αλείφεις τα φιλέτα με το μείγμα και τ' αφήνεις στο ψυγείο 1 ώρα να μαριναριστούν. 

Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά χωρίς επιπλέον λάδι για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. 

Μόλις δεις πως αλλάζει το χρώμα του ως τη μέση περίπου το γυρίσεις κι από την άλλη. Σερβίρεις με φρέσκο χυμό λεμονιού.  

Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις τα μαριναρισμένα φιλέτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα για 10-15 λεπτά στους 220 βαθμούς στον αέρα. Μόλις δείς ότι παίρνουν χρώμα από την πάνω πλευρά είναι έτοιμα δε χρειάζεται να τα γυρίσεις. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια