Χταποδομακαρονάδα


Χταποδομακαρονάδα. Μια μακαρονάδα που έχει μόνο φίλους και σπάνια θα βρεις κάποιον που δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους!

Για να φτιάξεις το πεντανόστιμο αυτό πιάτο, σοτάρεις 2 μεγάλα κρεμμύδια, 1 σκελίδα σκόρδο και 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένα σε λεπτές λωρίδες με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτεις 1 χταπόδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του. 

Σβήνεις με 1 κούπα λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις 1 κούπα φρέσκια τριμμένη ντομάτα, 2 φύλλα δάφνης, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι

Συμπληρώνεις με 2 κούπες ζεστό νερό και σιγοβράζεις το χταπόδι για 50 λεπτά περίπου προσέχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσεις κι άλλο νερό. Μόλις μαλακώσει το αφαιρείς από την κατσαρόλα και συμπληρώνεις όσο νερό χρειάζεται για να βράσεις 4 μερίδες ζυμαρικά. Σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι απολαμβάνεις με ένα ποτήρι κρασί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια