Τα όσπρια είναι μια ιδανική πρώτη ύλη για πολλά φαγητά στη νηστεία και όχι μόνο... Ρεβίθια, φασόλια και φακές εκτός από πεντανόστιμες σούπες γίνονται εξαιρετικά κεφτεδάκια που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το κρέας!
Για πεντανόστιμους ρεβιθοκεφτέδες πολτοποιείς 3 κούπες βρασμένα ρεβίθια και ζυμώνεις με 1 κούπα αλεσμένη βρώμη, αλάτι, πιπέρι, φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό...), 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένα, 1 κουταλιά ξίδι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ξύσμα 1 λεμονιού, λίγο κύμινο, πάπρικα και αν σου αρέσει λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ.
Αφήνεις το μείγμα 30 λεπτά να δέσει και αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι. Το ζεσταίνεις καλά και ρίχνεις κουταλιές δίνοντας τους σχήμα. Αφήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά και γυρίζεις προσεκτικά κι από την άλλη.
Εναλλακτικά μπορείς να ψήσεις τους ρεβιθοκεφτέδες στο φούρνο. Τους βάζεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τους ραντίζεις με 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο και ψήνεις στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρεις με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού ή με την εύκολη νηστίσιμη μαγιονέζα.
Τα υλικά αυτά δίνουν περίπου 25 ρεβιθοκεφτέδες.
Aν σου άρεσε η συνταγή δες και τα μπιφτέκια από κιμά φασολιών που είναι το ίδιο γευστικά όπως και με κρέας κι εμένα είναι τα αγαπημένα μου!
Τip: Μπορείς να βράσεις όσπρια σε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα χρησιμοποιήσεις και αφού κρυώσουν να τα βάλεις σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Κάθε φορά που θέλεις να φτιάξεις κεφτεδάκια ή μια βελουτέ τα βγάζεις από την κατάψυξη και τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια