Ρεβίθια με κοφτό μακαρονάκι

Ξέρω, ξέρω, θα μου πεις πως τα όσπρια συνδυασμένα με ζυμαρικά δεν είναι κάτι που συνηθίζουμε στην ελληνική κουζίνα. Μεγάλο λάθος, θα σου απαντήσω! Δεν υπάρχει πιο νόστιμο φαγητό απ αυτό που βλέπεις και είναι κι απ' αυτά τα comfort foods, που λέτε εσείς οι νέοι! Σε παίρνει αγκαλίτσα με την πρώτη κουταλιά!

Πάμε τώρα στην πράξη να σου πω πώς το έκανα εγώ.
Αφού έχεις αφήσει σε νερό να φουσκώσουν όλη νύχτα μισό κιλό ρεβίθια, τα βράζεις λίγο, τα ξαφρίζεις, τα ξεπλένεις και τα βάζεις σε καθαρό νεράκι με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 καρότα ψιλοκομμένα, 1 κούπα τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγο αποξηραμένο κόλιανδρο ή μια χούφτα φρέσκο, 2 δαφνόφυλλα, χυμό και ξύσμα 1 πορτοκαλιού και ελαιόλαδο. Άφησε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας ζεστό νερό, οπότε δεις ότι χρειάζεται. Μόλις δεις ότι τα ρεβίθια είναι έτοιμα, ανακατεύεις 1 κουταλιά ταχίνι με το χυμό 1 λεμονιού και το προσθέτεις στην κατσαρόλα.
Βράζεις al dente 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό, σουρώνεις και το προσθέτεις στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια να μαγειρευτούν όλα μαζί για λίγα λεπτά. Σερβίρεις το φαγητό με τριμμένο κεφαλοτύρι και το ακούς να μιλάει στην ψυχούλα σου...

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια