Γεμιστά καλαμάρια έχεις επιθυμήσει; Λοιπόν, άκου τι θα κάνεις!
Παίρνεις
1 κιλό μεγαλούτσικα καλαμάρια, τα καθαρίζεις καλά εσωτερικά και
ψιλοκόβεις τα πλοκάμια τους. Σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι
ψιλοκομμένο, 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα κι αυτά, για 2-3 λεπτά.
Προσθέτεις 1/2 κούπα ρύζι κίτρινο και τα πλοκάμια, σοτάρεις 2 λεπτά
ακόμα και σβήνεις με 1/2 κούπα κρασί.
Προσθέτεις 1 κούπα τριμμένη ντομάτα, 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη, 1/2 κούπα νερό και σιγοβράζεις 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Ανακατεύεις στη γέμιση 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό και την αφήνεις να κρυώσει ελαφρά.
Γεμίζεις
τα καλαμάρια, προσέχοντας να μην παραγεμίσουν και ανοίξουν στο
μαγείρεμα και τα κλείνεις με οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο
τηγάνι με καπάκι με λίγο ελαιόλαδο, το ζωμό που έμεινε από τη γέμιση, 2
κούπες ζεστό νερό και λίγο αλατοπίπερο. Σκεπάζεις με το καπάκι και
σιγοβράζεις 30-35 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος τους.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια