Ζυμαρικά με σάλτσα αντσούγιας


Βράζεις σε αλατισμένο νερό 400 γρ. ζυμαρικά και τα απομακρύνεις από το μάτι 2 λεπτά πριν το χρόνο βρασμού τους.

Παράλληλα σ' ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρεις  2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1/2 πιπεριά Φλωρίνης και σβήνεις με 2 κουτ. σ. ούζο. Συνεχίζεις να σιγοβράζεις σε μέτρια θερμοκρασία να μαλακώσουν, προσθέτοντας κατά διαστήματα λίγο νερό από το βρασμό των ζυμαρικών. 

Ξεπλένεις καλά και ψιλοκόβεις 5-6 αντσούγιες και τις προσθέτεις στα κρεμμύδια. Ανακατεύεις και σιγοβράζεις μέχρι να λιώσουν οι τελείως οι σαρδέλες. 

Μεταφέρεις τα ζυμαρικά στο τηγάνι με λίγο από το νερό που βράζουν και ανακατεύεις για 1-2 λεπτά. 

Σερβίρεις με φρέσκια ρίγανη


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

 Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια