Κριτσίνια με σπανάκι

Αν έχεις παιδάκι, ανιψάκι, εγγονάκι που δεν τρώει τα λαχανικά και ειδικά το σπανάκι ενώ πρέπει να το φάει κι έχεις δοκιμάσει τα πάντα, εκτός από την ενέσιμη χορήγηση, υπάρχει λύση! Του αρέσουν τα ψωμάκια, τα κριτσινάκια και τα κρακεράκια; Τότε ενσωματώνεις το σπανάκι σε μια ωραιότατη τραγανή ζύμη και το τρώει και θέλει κι άλλο!
Για 25 περίπου μεγάλα κριτσίνια βάζεις σε ένα μπολ 2 κούπες αλεύρι (χρησιμοποίησα 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ. και 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης), 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρεις για λίγα λεπτά να μαλακώσουν 2 χούφτες σπανάκι φρέσκο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο άνηθο. Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους. Τα βάζεις στο multi και τα πολτοποιείς με λίγο νεράκι αν δεις ότι χρειάζεται.
Βάζεις τον πράσινο πολτό στο μπολ με το αλεύρι και φτιάχνεις μια μαλακή ζύμη. Αναλόγως την υγρασία του πολτού ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα ή λίγο νεράκι. Την αφήνεις κανένα μισάωρο να φουσκώσει και πλάθεις λεπτά κορδονάκια. Τα βάζεις σε ταψί που έχεις στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνεις 10 λεπτά πάλι να φουσκώσουν.

Ψήνεις σε προθερμασμένο πάντα φούρνο, για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μόλις τα βγάλεις από το φούρνο τα αφήνεις πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς και τα αποθηκεύεις. Τα διαφημίζεις στο παιδί που δεν τρώει σπανάκι σαν τα αγαπημένα σου!

Εννοείται πως κάνουν καλή παρέα μ' ένα ντιπ και 1 ποτήρι λευκό κρασί! Να τα λέμε κι αυτά! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια