Το
gingerbread latte είναι το ιδανικό ρόφημα για το χειμώνα και ειδικά για
τις ημέρες των γιορτών, αφού έχεις σε μια κούπα όλες τις γεύσεις και τα αρώματα των αγαπημένων
μπισκότων σε συνδυασμό με τον αγαπημένο σου καφέ.
Ζεσταίνεις, χωρίς να βράσει, 3/4 κούπας γάλα με 1/4 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ, 1/4 κουταλάκι κανέλα και στη μύτη του κουταλιού γαρίφαλο. Προσθέτεις 1 κουταλάκι πετιμέζι και τα χτυπάς όλα μαζί στο μηχάνημα του φραπέ να φουσκώσει το γάλα. Σε μια κούπα βάζεις 1 δόση καφέ espresso κι από πάνω ρίχνεις το αρωματικό γάλα. Πασπαλίζεις με λίγη κανέλα. Για τις δικές μου προτιμήσεις, δε χρειάζεται κάποιο άλλο γλυκαντικό, αλλά αν θέλεις το ρόφημα σου πιο γλυκό καλύτερα θα είναι να προσθέσεις καστανή ζάχαρη.
Ζεσταίνεις, χωρίς να βράσει, 3/4 κούπας γάλα με 1/4 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ, 1/4 κουταλάκι κανέλα και στη μύτη του κουταλιού γαρίφαλο. Προσθέτεις 1 κουταλάκι πετιμέζι και τα χτυπάς όλα μαζί στο μηχάνημα του φραπέ να φουσκώσει το γάλα. Σε μια κούπα βάζεις 1 δόση καφέ espresso κι από πάνω ρίχνεις το αρωματικό γάλα. Πασπαλίζεις με λίγη κανέλα. Για τις δικές μου προτιμήσεις, δε χρειάζεται κάποιο άλλο γλυκαντικό, αλλά αν θέλεις το ρόφημα σου πιο γλυκό καλύτερα θα είναι να προσθέσεις καστανή ζάχαρη.
0 Σχόλια