Gingerbread cookies

Ποιος είπε πως αυτά τα πικάντικα μπισκότα με τις απίστευτες μυρωδιές που διατηρούνται φρέσκα μέχρι και το τελευταίο που μένει στο κουτί, είναι μόνο για τις γιορτές; Αν βρεις τη συνταγή που έψαχνες πάντα για να είναι νόστιμα, να μην είναι πολύ πικρά, να μην είναι πολύ σκληρά και να αρέσουν σε όλους, τα φτιάχνεις σε κάθε ευκαιρία. 
Επιπλέον η ζύμη τους είναι ιδανική και για μπισκότα με σφραγίδα γιατί δε φουσκώνει πολύ και διατηρούν το σχήμα και το μέγεθος που έχουν πριν ψηθούν.

Χτυπάς στο μίξερ 125 γρ. βούτυρο, 100 γρ. καστανή ζάχαρη και 4 κουτ.σ. μέλι αραιωμένο ή πετιμέζι. Προσθέτεις 1 κουτ.σ. χαρουπάλευρο, 1 κουτ. γλ. κανέλα, 1/4 κουτ. γλ. γαρίφαλο, 1 κουτ. γλ. τζίντζερ σκόνη, 1 κρόκο αυγού, 1 κουτ. γλ. σόδα και 2 και 1/2 - 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. Ανοίγεις σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη σε πάχος 1/2 εκατοστού και κόβεις μπισκότα. Ψήνεις 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνεις τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως.
Το μόνο που θα σου έλεγα σαν συμβουλή είναι να μην προσθέσεις όλο το αλεύρι από την αρχή αλλά σιγά σιγά και να βλέπεις τη ζύμη, γιατί αν είναι πιο δυνατό, όπως ήταν το δικό μου την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, θα σφίξει πολύ και θα σε δυσκολέψει λίγο στο άνοιγμα.
 
Για να φτιάξεις ένα μπισκοτόδεντρο , κόβεις αστέρια σε 4-5 μεγέθη. Φτιάχνεις ένα γλάσο με άχνη και νερό να είναι αρκετά σφιχτό. Ξεκίνα με 1/2 κούπα άχνη και 1 κουταλάκι νερό και δοκίμασε το να στέκεται. Βάζεις λίγο γλάσο στο κέντρο του μεγαλύτερου αστεριού και κολλάς ένα ακόμα. Συνήθως χρειάζονται 2 ή 3 μπισκότα από το κάθε μέγεθος, αναλόγως πόσο ψηλό θέλεις το δέντρο σου. Αν θέλεις "χιονιζεις" το δέντρο με γλάσο και στολίζεις με ζαχαρωτά. Αφήνεις να στεγνώσει το γλάσο λίγες ώρες, πριν το προσφέρεις. 
 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια