Κέικ μελομακάρονο

Δε σου είναι ποτέ αρκετά τα μελομακάρονα των ημερών; Θέλεις να τρως μελομακάρονα όλο το χρόνο αποφεύγοντας τα γραφικά σχόλια των άλλων; Ψάχνεις για ένα κέρασμα ή ένα χειροποίητο δωράκι της τελευταίας στιγμής; Αποφεύγεις το λευκό αλεύρι και τη ζάχαρη στη διατροφή σου και στερείσαι μέχρι τώρα το παραδοσιακό γλύκισμα των γιορτών; ΑΥΤΟ το κέικ είναι για σένα!
Δεν είναι κάτι που μοιάζει με μελομακάρονο, δεν είναι υποκατάστατο μελομακάρονου, είναι ένα μελομακάρονο γίγας που θα απολαύσεις όποτε το θέλεις και κανείς δε θα σε κοιτάζει περίεργα αν το τρως την Καθαρά Δευτέρα ή το Πάσχα ή το καλοκαίρι. Άσε που δε χρειάζεται καν μίξερ.
Ανακατεύεις σε ένα μπολ με μια σπάτουλα 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλ. κανέλα, 1/2 κουτ. γλ. γαρίφαλο, 1 1/2 κούπα τριμμένο καρύδι σε σκόνη, 2 1/2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης, λίγο αλάτι, 1 κουτ. γλ. baking powder, ξύσμα 2 πορτοκαλιών, 1/2 κούπα μέλι και 3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι. Το μείγμα σου πρέπει να είναι όπως όλα τα κέικ που φτιάχνεις, όχι πολύ σφιχτό αλλά ούτε και πολύ υγρό. Προσαρμόζεις αναλόγως το χυμό ή το αλεύρι αν δεις ότι κάτι δε σου πάει καλά στο μάτι. Ψήνεις σε λαδωμένο ταψάκι στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Εγώ το μοίρασα σε δύο μικρότερα ταψάκια και ήταν έτοιμα στα 30 λεπτά. Μόλις το βγάλεις από το φούρνο το περιχύνεις με μέλι και πασπαλίζεις με χοντροτριμμένα καρύδια.

Τα τελευταία χρόνια αυτή τη συνταγή ακολουθώ και για μια διαφορετική βασιλόπιτα για κάποιο σπίτι που δεν προτιμούν το κλασικό κέικ ή το τσουρέκι. Προσθέτω στη βασική συνταγή και μισή κούπα χοντροκομμένα καρύδια, αμύγδαλα και σταφίδες και φροντίζω πάντα να την ψήνω τελευταία για να μείνει η μυρωδιά της στο χώρο! 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Αρχική συνταγή Νόστιμες και υγιεινές συνταγές

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια