Ελιές στιφάδο; Ναί, ναί! Γρήγορο φαγητό, απλά υλικά, απίστευτη νοστιμιά!
Σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο 5-6 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες και 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Μόλις μαραθούν προσθέτεις 1 κούπα ντοματίνια, 1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσια, 1/2 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, πιπέρι, 2 δαφνόφυλλα, μπαχάρι, λίγο αποξηραμένο κόλιανδρο, 1 κουτ. σούπας μέλι, 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, 1 κούπα τριμμένη ντομάτα και 1 κούπα ζεστό νερό. Σιγοβράζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αλάτι δεν προσθέτεις γιατί οι ελιές είναι αλμυρές. Δοκίμασε προς το τέλος και αν χρειάζεται πρόσθεσε εκείνη την ώρα λίγο.
Σερβίρεις με ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές και τριμμένη φέτα.
0 Σχόλια