Σάλτσα Ρομέσκο (Romesco)

Η σάλτσα Ρομέσκο είναι μια σάλτσα πασπαρτού! Ταιριάζει με όλα και ταιριάζει τέλεια! Με ψητό κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, θαλασσινά, ψητά λαχανικά, με όσπρια, σε μπρουσκέτες, μέσα σε σάντουιτς, με ζυμαρικά, σαν ντιπ... Όπου σκεφτείς να την ταιριάξεις, αυτή ταιριάζει!

Έρχεται από την Καταλονία, αλλά τη χρησιμοποιούν πολύ και στις κουζίνες της Λατινικής Αμερικής. Δοκίμασε να τη βάλεις και στη δική σου κουζίνα και θα την αγαπήσεις σίγουρα!

Αρχικά θα ψήσεις στο φούρνο 5 πιπεριές Φλωρίνης στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βάζεις ζεστές μέσα σε μια σακούλα τροφίμων να ιδρώσουν και τις ξεφλουδίζεις. (Αν δε θέλεις να κάνεις αυτή τη διαδικασία μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πιπεριές από βάζο αλλά σίγουρα οι φρέσκοψημένες δίνουν άλλη νοστιμιά).

Σε ένα μπολάκι βάζεις 1/2 κούπα αμύγδαλα με καυτό νερό για 5 λεπτά και τα ξεφλουδίζεις κι αυτά. Τα καβουρδίζεις λίγο με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.

Βάζεις τη σάρκα από τις πιπεριές στο multi ή σε ένα σκεύος που θα τα πολτοποιήσεις με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτεις τα αμύγδαλα, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο, 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι, 1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα, 1 πρέζα πιπέρι καγιέν, 1/4 κούπας ελαιόλαδο, 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (την ψίχα) και 2 ντομάτες καθαρισμένες από τους σπόρους. Τα πολτοποιείς όλα μαζί κι αν χρειαστεί συμπληρώνεις λίγο νερό.

Αν τη χρησιμοποιήσεις σαν σάλτσα για ζυμαρικά, δεν την αραιώνεις με νερό κατά τη διάρκεια της πολτοποίησης. Ζεσταίνεις τη σάλτσα σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με λίγη παρμεζάνα (ή φέτα αν προτιμάς) και μεταφέρεις εκεί τα ζυμαρικά που έχεις βράσει al dente μαζί με 1/2 κούπα νερό από αυτό που έβρασαν.  

 Δοκίμασε τα ζυμαρικά με σάλτσα Ρομέσκο με φιλέτο τόνου

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια