Lamingtons

 

Τα μικρά αυτά παστάκια τα δοκίμασα πριν χρόνια, όταν τα είχε φέρει στο γραφείο σαν κέρασμα για τη γιορτή της μια συνάδελφος που είχε μεγαλώσει στην Αυστραλία. Φυσικά είχα ζητήσει και τη συνταγή τους γιατί ενώ είναι πεντανόστιμα και εντυπωσιακά, ταυτόχρονα είναι και πολύ εύκολο να τα φτιάξεις! 

Ξεκινάς χτυπώντας 125 γρ. βούτυρο αγελάδος με 1 κούπα ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτεις ένα ένα 2 αυγά, 1/2 κούπα γάλα και στο τέλος ανακατεύεις με μια σπάτουλα 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το έχεις κοσκινίσει δύο φορές. Θυμήσου πως όλα τα υλικά σου πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Βουτυρώνεις ένα ορθογώνιο ταψάκι 20Χ30 και βάζεις στον πάτο λαδόκολλα. Βάζεις το μείγμα και ψήνεις περίπου 30 λεπτά στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Για σιγουριά κάνε τη δοκιμασία της οδοντογλυφίδας. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμο, αλλιώς άφησε το λίγα λεπτά ακόμα.  

Το κέικ καλύτερα είναι να το ψήσεις από την προηγούμενη ημέρα, να το αφήσεις να κρυώσει και να το τυλίξεις με αλουμινόχαρτο. Έτσι όταν το κόψεις δε θα τρίβει και θα απορροφήσει το γλάσο χωρίς να διαλυθεί. Αν δεν προλαβαίνεις, τουλάχιστον άφησε το όσες περισσότερες ώρες μπορείς.

Βάζεις να ζεσταθούν σε ένα στενό κατσαρολάκι 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη, 1/2 κούπα κακάο, 1 κούπα ζεστό νερό και 1 κουταλιά βούτυρο. Ανακατεύεις με το σύρμα και μόλις ζεσταθούν απομακρύνεις το γλάσο από την εστία, προσθέτεις 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και αφήνεις να κρυώσει 5 λεπτά.

Κόβεις το κέικ σε κύβους 4Χ4 εκατοστά και τους βουτάς για λίγα δευτερόλεπτα στο γλάσο με τη βοήθεια δύο πιρουνιών και κατευθείαν τα βάζεις σε ένα μπολ που έχεις βάλει 2 κούπες ινδοκάρυδο και τα καλύπτεις γύρω γύρω. Αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε λαδόκολλα και τα διατηρείς σκεπασμένα σε μια πιατέλα. Αν δε σου αρέσει το ινδοκάρυδο μπορείς να τα καλύψεις με τρούφα σοκολάτας αλλά κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιό ωραία με το ινδοκάρυδο. 

Να σου πω εδώ ότι μπορείς να φτιάξεις τα Lamingtons στην απλή εκδοχή τους που δεν περιέχει καμία γέμιση, μπορείς όμως και να τα εμπλουτίσεις με κάποια μαρμελάδα που θα τα κάνει ακόμα πιο όμορφα και γευστικά ή μια απλή κρέμα πατισερί που μπορείς να τη χρωματίσεις με χρώμα ζαχαροπλαστικής. 

Αν θέλεις να βάλεις γέμιση, κόβεις στη μέση οριζόντια το κέικ και απλώνεις μια στρώση μαρμελάδα ή κρέμα πατισερί που έχεις αφήσει να κρυώσει και να σφίξει. Κόβεις τους κύβους, γλασάρεις και τυλίγεις με το ινδοκάρυδο.



Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Είναι υπέροχα Μαίρη μου, ειδικά η σκέψη να τα κόψεις και να τα γεμίσεις κιόλας, ε.. σκέτη λαχτάρα ❤️ Πολύ ωραία ιδέα για δώρο ανταποκρινομενοι σε πρόσκληση, θα εκτιμηθεί δεόντως ‼️ Γειά στα χεράκια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή