Minigugls (2 συνταγές)

 

Τα minigugls δεν είναι γλυκάκια, είναι μικρά μπιζουδάκια που γεννήθηκαν στη Γερμανία αλλά μπορούν να ταξιδέψουν εύκολα και στη δική σου κουζίνα! Κι όταν σου λέω μικρά, εννοώ πολύ μικρά! 

Τα είχα δεί σε κάποια blogs του εξωτερικού και τα είχα ζηλέψει για το παιχνιδιάρικο τους σχήμα και μέγεθος, αλλά δεν είχα καταφέρει να βρω φορμάκια που είναι και το ξεχωριστό του θέματος, για να είμαστε ειλικρινείς! Γιατί και η συνταγή του αγαπημένου μας κέικ μια χαρά την κάνει τη δουλειά της αν έχεις τα φορμάκια!

Αν θέλεις να φτιάξεις τώρα αυθεντικές συνταγές για minigugls, σήμερα σου έχω δύο κι έρχονται κι άλλες που θα δοκιμάσω πρώτα, αφού η καλή μου γειτόνισσα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία φρόντισε να μου βρεί πολλές!!! Οι ποσότητες που σου δίνω στις συνταγές είναι για περίπου 80 minigugls.


Minigugls λεμoνιού

Βάζεις σε μια κούπα 120 ml γάλα φρέσκο με το χυμό 1 λεμονιού, ανακατεύεις και το αφήνεις στην άκρη. Θα δείς ότι λίγα λεπτά μετά θα αρχίσει να πήζει σαν μια πηχτή κρέμα γάλακτος. 

Χτυπάς 100 γρ. μαργαρίνη με 80 γρ. ζάχαρη και 2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας να φουσκώσουν καλά. Κοσκινίζεις μαζί 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 3 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ, 2 κουτ. σ. κορν φλάουρ και 1 πρέζα αλάτι. Στο σκεύος με τη μαργαρίνη προσθέτεις εναλλάξ λίγο από το γάλα και λίγο από το μείγμα με το αλεύρι. Μοιράζεις το μείγμα στα φορμάκια σιλικόνης, αφήνοντας 4 χιλιοστά από το χείλος τους για να μη βγεί απ' έξω και χαλάσει το σχήμα τους και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-14 λεπτά, αναλόγως το φούρνο σου.

Αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις τα 40 γρ. αλεύρι με αντίστοιχη ποσότητα σκόνη κακάο και να κάνεις τα minigugls σοκολατένια. 

 

Μinigugls πορτοκάλι - σοκολάτα 

Χτυπάς 2 μεσαία αυγά με 70 γρ. ζάχαρη άχνη και προσθέτεις 2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 πρέζα αλάτι, 2 κουτ. γλ. χυμό πορτοκάλι, 1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού, 2 κουτ. σ. γάλα, 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ και 90 γρ. λιωμένο βούτυρο. Στο τέλος ανακατεύεις 80 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή χωρίζεις τη ζύμη στη μέση και στη μισή προσθέτεις 40 γρ. κουβερτούρα.

Μοιράζεις στα φορμάκια, αφήνοντας 4 χιλιοστά από το χείλος τους και ψήνεις 12-14 λεπτά στους 200 βαθμούς, αναλόγως το φούρνο σου. Πάντα κάνεις τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα κι αν βγεί στεγνή είναι έτοιμα!

Μόλις κρυώσουν μπορείς να παίξεις μαζί τους! Να τα στολίσεις με σοκολάτα, γλάσο, ζαχαρωτά, τρούφα, ξηρούς καρπούς ή να τα πασπαλίσεις απλώς με ζάχαρη άχνη!

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια