Αρχικά πρέπει να έχεις ολόφρεσκο, καλής ποιότητας
συκώτι κι οι φέτες να είναι κομμένες σε πάχος 1 εκατοστού περίπου για
να ψηθεί σωστά. Πλένεις το συκώτι και το βάζεις σε ένα μπολ με γάλα για
30 λεπτά στο ψυγείο. Το βγάζεις από το γάλα και το σκουπίζεις με
απορροφητικό χαρτί. Βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και περνάς
την επιφάνεια του με ελαιόλαδο με ένα πινέλο. Πανάρεις καλά το συκώτι με
καπνιστή πάπρικα, όπως θα έκανες με αλεύρι και το βάζεις στο τηγάνι.
Ψήνεις 3 λεπτά από την κάθε πλευρά να πάρει σκούρο χρώμα η πάπρικα. Μην
ανησυχείς, δε θα καεί. Βάζεις το συκώτι σε ένα πιάτο και τυλίγεις με
αλουμινόχαρτο. Αφήνεις 5-6 λεπτά να ηρεμήσει, περιχύνεις με χυμό
λεμονιού και κόβεις σε λεπτές φέτες. Δε χρειάζεται αλατοπίπερο, η
καπνιστή πάπρικα είναι αρκετή. Μ' αυτό τον τρόπο ψησίματος το συκώτι δε
στεγνώνει και δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας!
0 Σχόλια