Γαριδόσουπα

 

Όταν ο καιρός και λαιμός ζητάει σούπα κι έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, φτιάξε γαριδόσουπα!
 

Για 4 μερίδες σούπα παίρνεις 1/2 κιλό γαρίδες φρέσκιες - η γάμπαρη κατά τη γνώμη μου είναι η πιο νόστιμη - τις καθαρίζεις από το κέλυφος και το εντεράκι και κρατάς τα κεφάλια τους. Βράζεις τα κεφάλια με 2 λίτρα αλατισμένο νερό μέχρι να μείνει το μισό περίπου στην κατσαρόλα. Σουρώνεις και στο ζωμό βάζεις να βράσουν 8 καρότα σε ροδέλες, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι άνηθο, αλατοπίπερο και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά πολτοποιείς τα μισά στο multi και κρατάς τον πολτό στην άκρη. Συμπληρώνεις ζεστό νερό στην κατσαρόλα, αν χρειάζεται και προσθέτεις 1/2- 3/4 κούπας του τσαγιού κριθαράκι, αναλόγως πόσο ζουμερή τη θέλεις. Στο μισό χρόνο βρασμού βάζεις στην κατσαρόλα τις γαρίδες και τον πολτό και σιγοβράζεις ανακατεύοντας συχνά για 6-7 λεπτά. Σερβίρεις τη σούπα με φρέσκο χυμό λεμονιού και αν σου αρέσουν τα καυτερά, πασπαλίζεις οπωσδήποτε με μπούκοβο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια