Όταν ο καιρός και λαιμός ζητάει σούπα κι έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, φτιάξε γαριδόσουπα!
Για
4 μερίδες σούπα παίρνεις 1/2 κιλό γαρίδες φρέσκιες - η γάμπαρη κατά τη
γνώμη μου είναι η πιο νόστιμη - τις καθαρίζεις από το κέλυφος και το
εντεράκι και κρατάς τα κεφάλια τους. Βράζεις τα κεφάλια με 2 λίτρα
αλατισμένο νερό μέχρι να μείνει το μισό περίπου στην κατσαρόλα.
Σουρώνεις και στο ζωμό βάζεις να βράσουν 8 καρότα σε ροδέλες, 1 μεγάλο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι άνηθο, αλατοπίπερο και 4 κουταλιές
ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά πολτοποιείς τα μισά στο multi
και κρατάς τον πολτό στην άκρη. Συμπληρώνεις ζεστό νερό στην κατσαρόλα,
αν χρειάζεται και προσθέτεις 1/2- 3/4 κούπας του τσαγιού κριθαράκι,
αναλόγως πόσο ζουμερή τη θέλεις. Στο μισό χρόνο βρασμού βάζεις στην
κατσαρόλα τις γαρίδες και τον πολτό και σιγοβράζεις ανακατεύοντας συχνά
για 6-7 λεπτά. Σερβίρεις τη σούπα με φρέσκο χυμό λεμονιού και αν σου
αρέσουν τα καυτερά, πασπαλίζεις οπωσδήποτε με μπούκοβο.
0 Σχόλια