Σοκολατένια ραγισμένα μπισκότα

 


Τα "χιονισμένα" αυτά μπισκότα, φυσικά και δεν τρώγονται μόνο τα Χριστούγεννα αλλά ταιριάζουν τόσο πολύ μ' αυτόν τον καιρό κι από την άλλη είναι από τα μπισκότα που όλοι λατρεύουν να δέχονται σαν ένα μικρό χειροποίητο δωράκι.
Βάζεις σε ένα μπωλ 5 κουτ.σ. ηλιέλαιο, 170 γρ. ζάχαρη, 1/2 κούπα κακάο, 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ., 2 αυγά, 1 βανίλια, στη μύτη του κουταλιού αλάτι, 1/4 κουτ.γλ. κανέλα, 1 κουτ.γλ. baking powder και τα ζυμώνεις όλα μαζί σε μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγεις με μεμβράνη και βάζεις τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο αλλά και περισσότερο να παγώσει καλά. Κόβεις ίσα κομματάκια από τη ζύμη και πλάθεις μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Τα τυλίγεις σε ζάχαρη άχνη και τα βάζεις σε ταψί που έχεις στρώσει λαδόκολλα, με αρκετή απόσταση ανάμεσα τους γιατί απλώνουν. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.
Όταν τα βγάλεις από το φούρνο τα αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα. Όσο κρυώνουν τα μπισκότα γίνονται πιο τραγανά απ' έξω ενώ μέσα παραμένουν μαστιχωτά.
 
Αν θέλεις να δοκιμάσεις την λεμονάτη εκδοχή τους θα τη βρείς εδώ 
 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια