Μαρμελάδα σύκο

Τώρα που είναι η εποχή των σύκων δε θα παρέλειπα να φτιάξω και λίγη μαρμελάδα. Αυτή η μαρμελάδα είναι η πιό οικονομική από όλες -με την προϋπόθεση βέβαια πως έχουμε δική μας συκιά ή κάποιον καλό φίλο που μας προμυθεύει- γιατί χρειάζεται πολύ λίγη ζάχαρη σε σχέση με όλα τα άλλα φρούτα, αφού τα σύκα είναι πολύ γλυκά από μόνα τους.

Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
Τώρα που είναι η εποχή των σύκων δε θα παρέλειπα να φτιάξω και λίγη μαρμελάδα. Αυτή η μαρμελάδα είναι η πιο εύκολη και πιο οικονομική από όλες -με την προϋπόθεση βέβαια πως έχεις δική σου συκιά ή κάποιον καλό φίλο που σε προμηθεύει- γιατί χρειάζεται πολύ λίγη ζάχαρη σε σχέση με όλα τα άλλα φρούτα, αφού τα σύκα είναι πάρα πολύ γλυκά από μόνα τους. 
Για κάθε 1 κιλό σύκα καθαρισμένα κομμένα σε κομμάτια βάλε 350 γραμ. ζάχαρη σε μια βαθιά κατσαρόλα και άφησε τα 1-2 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. 
Πρόσθεσε 1/2 κούπα νερό (ή κονιάκ αν θέλεις να αρωματίσεις τη μαρμελάδα) και βάλ' τη να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου μέχρι να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Δε δυναμώνεις τη θερμοκρασία να γίνει πιο γρήγορα, γιατί όταν αρχίζει να βράζει πετάει πολύ με κίνδυνο να καείς. 
Στο τέλος προσθέτεις χυμό από 1/2 λεμόνι και αν θέλεις περνάς τη μαρμελάδα στο multi να λιώσουν τα κομμάτια. Εγώ προτιμώ να την αφήνω με κομματάκια φρούτου. Φέτος έβαλα και 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα και ταίριαξε πολύ με το σύκο. 
Τη φυλάς σε αποστειρωμένα βάζα όπως σου έχω πεί εδώ κι όταν ανοίξεις το βάζο μετά μπαίνει στο ψυγείο.
Το μόνο κακό μ' αυτή τη μαρμελάδα είναι ότι τελειώνει αμέσως γιατί τρώγεται και σαν γλυκό του κουταλιού με κρύο νεράκι! 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
Τώρα που είναι η εποχή των σύκων δε θα παρέλειπα να φτιάξω και λίγη μαρμελάδα. Αυτή η μαρμελάδα είναι η πιό οικονομική από όλες -με την προϋπόθεση βέβαια πως έχουμε δική μας συκιά ή κάποιον καλό φίλο που μας προμυθεύει- γιατί χρειάζεται πολύ λίγη ζάχαρη σε σχέση με όλα τα άλλα φρούτα, αφού τα σύκα είναι πολύ γλυκά από μόνα τους.

Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_chea
Τώρα που είναι η εποχή των σύκων δε θα παρέλειπα να φτιάξω και λίγη μαρμελάδα. Αυτή η μαρμελάδα είναι η πιό οικονομική από όλες -με την προϋπόθεση βέβαια πως έχουμε δική μας συκιά ή κάποιον καλό φίλο που μας προμυθεύει- γιατί χρειάζεται πολύ λίγη ζάχαρη σε σχέση με όλα τα άλλα φρούτα, αφού τα σύκα είναι πολύ γλυκά από μόνα τους.

Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
Τώρα που είναι η εποχή των σύκων δε θα παρέλειπα να φτιάξω και λίγη μαρμελάδα. Αυτή η μαρμελάδα είναι η πιό οικονομική από όλες -με την προϋπόθεση βέβαια πως έχουμε δική μας συκιά ή κάποιον καλό φίλο που μας προμυθεύει- γιατί χρειάζεται πολύ λίγη ζάχαρη σε σχέση με όλα τα άλλα φρούτα, αφού τα σύκα είναι πολύ γλυκά από μόνα τους.

Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια